Традиционално и овог Божића за ученике првог и другог разреда Основне школе „Радомир Лазић“ из Азање уприличено је ломљење божићне чеснице у парохијском дому храма „Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана“.Прошле године због неповољне епидемиолошке ситуације нисмо били у могућности да организујемо Божићно окупљање.
Све је почело давне 2002.године, и са несмањеним еланом,ентузијазмом и залагањем како ученика и њихових учитеља исто тако и свештенства овог Светог храма,траје у континуитету пуних двадесет година.
Оно што је добро не треба мењати,а јесте добро и јединствено,јер знамо да у нашој општини,а и шире не постоји ни једна школа која негује овакав обичај па између осталог смо јединствени и по овоме.
После Свете Литургије коју су у препуном храму служили свештеници Драгиша Јелић и Милан Кеџић и пригодног програма који су припремили наши ученици,приступили смо ломљењу чеснице.
Ове године испред Месне заједнице Азања златник је даривао Господин Зоран Јовановић,и тај златник је припао ученици првог разреда Тари Станимировић, док је други златник даривало удружење „Висиа“ и он је припао ученици другог разреда Марији Прокић.Неизмерно смо захвални дародавцима и желимо им свако непролазно добро од Витлејемског Богомладенца Христа.Такође честитамо и нашим ученицима који су били срећне руке и пронашли златник.
Честитам вам Празник вечне радости уз традиционални поздрав:
МИР БОЖЈИ-ХРИСТОС СЕ РОДИ!
Ивица Стојковић, вероучитељ.

Поделите преко: