„Христос се рађа – славите! Христос с небеса – у сусрет му изађите! Христос на земљи – узнесите се!Певај Господу сва земљо!У весељу пој народе- Јер Он се прослави.“

   Традиционално и овог Божића за ученике првог разреда Основне школе“Радомир Лазић “ из Азање уприличено је ломљење божићне чеснице у парохијском дому храма „Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана“

Све је почело давне 2002.године, и са несмањеним еланом, ентузијазмом и залагањем како ученика и њихових учитеља исто тако и вероучитеља и свештенства овог Светог Храма,траје у континуитету све до данас.

Оно што је добро не треба мењати,а јесте добро и јединствено јер знамо да у нашем намесништву не постоји ни једна школа која негује овај обичај.

После Свете Литургије коју су у препуном храму служили протојереј Драгиша Јелић и јереј Страхиња Савковић и пригодног програма који су припремили ђаци прваци  наше школе,приступили смо ломљењу чеснице.

Ове године златник је даривала Црква у Азањи и тај златник је припао ученици Стефанији Живковић. Сви ученици су добили пакетић од школе и  пригодан поклон од дародавца који је инсистирао да се његово име не помиње.Неизмерно смо захвални нашој Цркви и анонимном дародавцу коме желимо свако непролазно добро од Богомладенца Христа.

Честитамо вам празник вечне радости уз традиционални поздрав:Мир Божји – Христос се роди!

 

 

 

На линку погледајте фотографије :https://drive.google.com/file/d/18mlmDbgXf_KaOVGP9QBFT9YwDlFllm9h/view?usp=drivesdk

   Вероучитељ,Ивица Стојковић

Поделите преко: