Дечија недеља под слоганом „ Шта детету треба да расте до неба“ обележена је у нашој школи кроз бројне активности ученика.

Цртало се, писало, маштало,играло!

Ђаци прваци су срдачном добродшлицом и стиховима о правима детета из Буквара дечијих права –Љубивоја Ршумовића ступли су Дечији савез уз весело „Ура,ура,ура!“

Школско двориште је место окупљања и држења,па су га наши ђаци украсили цртајући кредама у боји „уметничким“  делима и различитим мотивима.

Креативност и машта деце и њихових родитеља уткани су при изради мaски и костима у издвојеном одељењу у Влашком Долу, а у школи у Азањи при изради јединствених шешира.

Деца из Продуженог боравка су имала спортске активности, цртање кредама у боји и ликовне радионице са дивним продуктима.

У издвојеном одељењу у Влашком Долу у свим активностима активно су учествовали и родитељи ( ученика и деце из вртића ПУ „ Чика Јова Змај“).Током читаве Дечије недеље родитељи су се присетили да су и они некада били деца, на тренутке заборавили да брину, страхују, мудрују и заједно са својом децом маштали, стварали, играли се .Учинили су да сви буду срећни, весели, задовољни, спокојни, да сви буду једна породица. Реализоване су две креативне радионице.На једној су цртали, писали, сликали,а на другој стварали слике од семена пшенице,кукуруза, сунцокрета, пиринча,…Посебну улогу су имали при организацији спортског дана ,када су школу у Влашком Долу посетили ученици од 5.до 8.разреда из Азање. Они су на пешачки излет из Азање до Влашког Дола ишли у пратњи својих  наставника.

На спорским теренима је увек забавно и узбудљиво, деца су имала прилике да се опробају у различитим дисциплинама. У Азањи ученици од 1.до 4.разреда су се надметали на занимљивим полигонима               „ Качење веша“, „ Трка конобара“, „ Садња кромпира“, „Облачење дуксерица“ и „Скакање у џаку“. Њихови гости и учесници били су другари из вртића.

У Влашком Долу на спорском терену је било 150 ученика и сви су се забављали и спортски надметали на шест станица неизменично „ Бацање лопте у кош“, „ Пикадо“, „Набацивање обруча“, „Пин-понг“            „ Погоди лоптом циљ“, „Пикадо“  и  „Надвлачење конопца“. На крају такмичарског дана није се постављало питање победника, јер задовољсво деце и њихови осмеси говорили су више од резултата.

Захваљујући доброј вољи и организацији  родитеља из Влашког Дола, деци је обезбеђено послужење и освежење.

Кратку репортажи свих активности, погледајте на видео снимку испод.

Поделите преко: