Полазак у школу је велики празник, а гостујући једном приликом у нашој школи Мошо Одаловић написао песму :

У многим кућама весело стање,

Тако ми јавише из Азање.

Који је празник, шта има ново?

Кренуло дете да учи слово!

Маме,тетке, стрине и баке

Пакују дете у прваке!

Очеви, стичеви, тече и деде,

Праве се важни-седе и гледе.

Ништа се не ради,нек празник буде,

Од данас дете учи за људе .

Хвала ти Боже и част свима ,

Што данас јесмо с првацима!

  1. 9. 2022. заиста је био велики празник у нашој школи. Нова генерација ђака првака је направила је први корак у свет бројки и слова, свет учења и знања, први корак на свом путу школовања . Да им овај дан остане дуго у сећању, да буде незабораван и њима и њиховим родитељима, потудили су се старији другари, од ове године ђаци петаци и припремили програм добродошлице. Од школе прваци су добили дипломицу „ Добродошлица“ и мајицу  „ Ђак првак“.

Ове школске године наша школа је богатија за 30 нових осмеха. У матичној школи је уписано 26 , а у издвојеном одељењу у Влашком Долу 4 ђака првака . Њихове учитељице су Милина Ћосић ( Азања) и Бојана Маринковић ( Влашки До).

Након свечаног пријема првака, свечано су дочекани и ђаци петаци  чије су разредне старешине Јелена Матејић и Викторија Ранчић.

Школске  2022/23.године  у нашој школи уписано је укупно 266 ученика. Први септембар сви ученици су започели свечаним интонирањем химне „ Боже правде“ у школском дворишту. Поздравни говор одржала је директорка школе Виолета Кељаћ и прочитано је писмо министра просвете Бранка Ружића. Потом су се сви упутили у своје учионице и отпочели редовне школске активности  са својим наставницима.

Поделите преко: