Свеблаги Господе,пошаљи нам благодат Твог Светог Духа,да оснажи наше духовне силе да би пазећи на учење које нам се предаје порасли Теби, нашем Творцу на славу,родитељима нашим на радост,а Цркви и отаџбини нашој на корист.

   У уторак 6. септембра 2022.године у храму Светих мученика и бесребреника Козме и Дамјана у Азањи служен је молебан на почетку школске године,а одмах сутрадан и у храму Светог Јована Богослова у Влашком Долу.
  Молебан у Азањи су служили свештеници Драгиша Јелић и Страхиња Савковић,а у Влашком Долу свештеник Миле Миловановић.У препуном храму ученика, заједно са њиховим учитељима и наставницима помолили смо се да нас Дух Свети укрепи,да оснажи нашу веру и очврсне вољу,да нам сваки труд пред Господом буде примљен и награђен,да нам да мудрост Соломонову и да школска година буде успешна и благословена.
  Свештеници су нам се обратили пригодним беседама,а порука је била јасна, да без Бога не можемо ништа чинити,да је живот са Богом лепши и лакши,и да једни без других не можемо,а најбољи пример за то нам је дао Свети Сава који је градио и Цркве и школе.
   Такође по већ устаљеној пракси у Влашком Долу молебану су присуствовала и деца из вртића заједно са својом васпитачицом Анђом и својим присуством учинили ово молебствије још свечанијим.
   На крају молебана свештеници су благословили и покропили освећеном водом све ђаке и њихове учитеље и тако озарени благодаћу Духа Светог смо се вратили у школске клупе.
       Ивица Стојковић, вероучитељ
Поделите преко: